top of page

Behandeling

Na de eerste intake en het onderzoek wordt er een passend behandelplan opgesteld. De behandeling bestaat uit een (combinatie) van de volgende vormen:

 

Massage

Met massage kun je de spieren laten ontspannen of juist activeren. De doorbloeding neemt toe en pijnklachten worden verminderd. Door massage kunnen afvalstoffen sneller worden afgevoerd. 

Dry needling

Triggerpoints zijn pijnlijke verhardingen in een spier. Uw hond of paard kan hier veel last van hebben, de pijnpunten kunnen (uitstralende) pijn, bewegingsbeperking, stijfheid of krachtverlies veroorzaken. ​Bij de therapie worden de punten met behulp van een dunne naald of laser geïnactiveerd en met rekoefeningen wordt geprobeerd om de spierlengte weer te normaliseren.

Mobilisaties

Na operatie of na een blessure zijn gewrichten vaak stijf of beperkt. Met mobilisatietechnieken maak ik de gewrichten weer soepel. Daarnaast verbeteren de mobilisaties het gewrichtsgevoel en spiergevoel. 

Lasertherapie

Lasertherapie wordt onder andere ingezet bij blessures van spieren/pezen of bij wonden. Het herstel van weefsel wordt bevorderd en hierdoor wordt het genezingsproces versneld. Tevens zorgt laser voor een pijnvermindering, verhoogde activiteit van het lymfestelsel en vermindering van zwelling. 

Oefentherapie

Voor verbetering van coördinatie en balans, maar ook voor het vergroten van spierkracht. Oefeningen worden ingezet bij revalidatie of kunnen preventief worden ingezet.​

bottom of page